LogoÁrajánlat

Amennyiben árajánlatot szeretne kérni, akkor kattintson az "Árajánlat kérése" gombra, adja meg a szükséges adatokat és felvesszük Önnel a kapcsolatot!Ajánld a weboldalt

CiaoGyakori kérdések

Mire kell számítanom nyílászáró csere kivitelezésekor?

Kollégáink reggel 8-9 között megérkeznek a helyszínre. Megkezdődik a régi nyílászáró elemek bontása majd az új ablak, ajtó beépítése. Ezt követi az ablak, ajtó szigetelése, majd párkányok, takarólécek szerelése, végül a redőny, szúnyogháló, reluxa kerül a helyére. A csere az ajtó, ablak finombeállításával, illetve az átadás-átvétellel fejeződik be.

Hogyan készüljek a nyílászáró beépítésre?

A helyiségekben, ahol nyílászáró csere lesz, érdemes a portól védendő tárgyakat és a padlót letakarni illetve a nyílászáró előtti részeket kiüríteni, hogy hozzáférhetőek legyenek. A munkavégzés helyszínén gondoskodjon a lehető legközelebbi parkolási lehetőségről, hogy a munkatársaink biztonságosan tudják a nyílászárókat a beépítési helyhez szállítani!

Mi történik a kibontott ablakokkal és ajtókkal?

A régi nyílászáró elemek természetesen az Ön tulajdonát képezik, de kérésére költségtérítés nélkül elszállítjuk.

Mit jelent az ablak bontás nélküli cseréje?

Az ablak bontás nélküli, azaz tokba építéses cseréje esetén az arra alkalmas régi ablak, ajtó, erkély régi tokjába építjük bele az új nyílászáró elemet. Az új és a régi ablak közötti hézagot szigeteljük, majd ezt követően műanyag takaróléccel a szigetelő réteget eltakarjuk. Ennél a beépítési módszernél utólagos kőművesmunka nem szükséges, jóval kisebb kosszal, felfordulással jár, mint a nyílászáró bontás - beépítéses cseréje. Hátránya, hogy ennél a beépítési módszernél pár cm-rel kisebb üvegfelületet kapunk!

A nyílászáró beépítés tartalmaz-e kőművesmunkát, azaz esztétikai helyreállítást?

Nem, de kérésre megszervezzük, hogy megfelelő szakember elvégezze.

Szükséges-e kőművesmunka?

Az ablak, ajtó, erkély bontás nélküli, azaz tokba építéses cseréje és a panel épületek esetén kőművesmunka nem keletkezik. Néhány kivételtől eltekintve minden egyéb esetben szükséges. A kőművesmunkát vállalni nem tudjuk, de kérésre megszervezzük, hogy a nyílászáró cserét követően 1-2 napon belül az esztétikai helyreállítás is megtörténjen.

Miért szükséges kőművesmunka?

A nyílászáró csere folyamán a belső fal részek, burkolatok az állapotuktól függően sérülhetnek. Ennek helyreállítása kőművesmunkát igényel. A külső falrészek többnyire sértetlenek maradnak. Speciális tokbontási módszerünkkel a fal sérülése az ajtó körül a lehetőségekhez képest minimális. Fontos, hogy a helyreállítási munka csak egy esztétikai helyreállítás, minden általunk beépített ablak, ajtó kiszigetelve, beállítva kerül átadásra, így beépítés után funkciójukat azonnal 100%-ig betöltik!

Mit jelent az, hogy hány légkamrás a szerkezet?

Attól függ, hogy egy nyílászáró szerkezet hány légkamrás, hogy az elválasztandó teret hány légréteggel választja el szerkezeten belül (ez az érték a profil jellemzője). Ez az érték ötkamrástól hétkamrásig változhat. A légkamra fontos, hiszen minél magasabb légkamra számú egy szerkezet, annál jobban hő- és hangszigetel, illetve annál jobb a statikája.
Az öt légkamrás szerkezetek K(U)=1,1 és 1,4 között vannak. Hatkamrás szerkezetünk tok-szárny kombinációban K(U)=1,1 -es értéket produkál.

Mi a beépítési mélység?

A beépítési mélység a nyílászáró profil jellemzője, tulajdonképpen az ajtó, ablak profil vastagságát jelenti. Többnyire a légkamrák számával egyenes arányban nő. Az öt légkamrás 70mm, a hat kamrás nyílászáróink 80mm beépítési mélységgel rendelkeznek. A beépítési mélység növelésével párhuzamosan javul az ablak és ajtó statikája, hő és hang szigetelése.